Omleta cu branza si salam

  • Vizualizari
    1.145

Pentru un mic dejun gustos, rapid si satios va recomand aceasta reteta simpla de omleta. Omleta se face foarte usor, este rapida si versatila. Cantitatea de branza si salam se poate adauga dupa gustul fiecaruia. Daca doriti, puteti pune si alte ingrediente care va plac sau pe care le aveti prin frigider.




Daca probati reteta mea de Omleta cu branza si salam sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata ????

Ingrediente:

  • 4 oua
  • 50 g telemea
  • 50 g salam
  • sare
  • piper
  • ½ legatura marar
  • lingura ulei




Mod de preparare:
Pregatim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Salamul il taiem in bucati potrivit de mari si subtiri. Spargem ouale intr-un bol, adaugam putina sare si le batem cu furculita. Nu punem sare multa pentru ca branza si salamul sunt deja sarate. Salamul se poate inlocui cu carnati sau orice mezel aveti prin frigider. Peste ouale din bol punem branza sfaramata sau data pe razatoare, mararul tocat marunt si piper macinat. Amestecam totul, apoi punem o tigaie pe foc potivit si turnam o lingura cu ulei. Punem feliutele de salam si le prajim putin pe ambele parti. Reducem focul de sub tigaie, apoi turnam in centrul ei amestecul de oua. Cu o spatula de bucatarie sau o lingura/furculita, aranjam feliile de salam in asa fel incat sa fie distribuite peste tot. Cand omleta incepe sa se inchege pe margini trecem cu spatula de jur imprejur, apoi tragem oul lichid din centru spre margini. Putem sa inclinam tigaia sau il tragem cu spatula. Miscam tigaia din cand in cand ca sa nu se arda omleta. Cu spatula ridicam putina omleta dintr-o margine  si daca vedem ca s-a rumenit frumos(pe dedesubt) punem o farfurie deasupra tigaii si rasturnam omleta cu o miscare sigura. Punem din nou tigaia pe foc si lasam omleta de pe farfurie sa alunece usor in tigaie. Continuam sa prajim omleta pana se rumeneste frumos si pe partea cealalta. Cand este gata o pliem si o scoatem din tigaie pe o farfurie. O servim imediat cu paine proaspata, rosii, castraveti sau o salata verde. Siimplu si gustos, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu, rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile deFacebook– Facebook, peInstagram si Pinterest.Va astept cu drag si in grupul„Bunatati din bucatariile noastre”sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag ❤️ !
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.


La fel de usor se prepara si aceasta RULDA DIN OMLETA. Foarte gustoasa si aceasta OMLETA CU CARTOFI LA CUPTOR.

 




Ingredients

    Probabil sa iti placa si:

    Leave a Review

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *